Η Raymont® shoes είναι μια οικογενειακή και συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση, με έδρα την Αθήνα.

Ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 από τον Αναστάσιο Μεγαλοοικονόμου, του οποίου η αγάπη για το ανδρικό υπόδημα και η ενασχόλησή του με αυτό ξεκινά πολύ νωρίς, στην δεκαετία του 1940, μετά τον πόλεμο. Μαθήτευσε σχεδόν από παιδική ηλικία δίπλα σε μεγάλους υποδηματοποιούς, τότε που οι συνθήκες εργασίας και δημιουργίας υποδήματος ήταν ουσιαστικά δύσκολες. Από το 1998 την σκυτάλη παρέλαβαν οι δυο υιοί του, Παναγιώτης και Χρύσανθος Μεγαλοοικονόμου, που συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους με αφοσίωση.

Ο ρόλος του πατέρα και το πάθος του για τα υποδήματα υπήρξε καταλυτικός και αποφασιστικός για την περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας. Με εφόδια την πολύτιμη τεχνογνωσία που έχουν κληρονομήσει, την συνέπεια, την αφοσίωση στην ποιότητα, την πίστη στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, κατάφεραν να παράγουν άνετο και ποιοτικό υπόδημα, σε προσιτές τιμές.


Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στον Ελλαδικό χώρο, έχοντας μία μικρή αλλά συνάμα αναπτυσσόμενη παρουσία, διαθέτοντας τα προϊόντα της σε επιλεγμένα καταστήματα. Η κατανομή της παραγωγής γίνεται βάση των παραγγελιών που έχουν ήδη ληφθεί με συνέπεια να παράγει υποδήματα μόνο επί παραγγελία. Έχοντας εξειδικευμένο προσωπικό, ανθρωποκεντρική οργάνωση, απόλυτη αρμονία και συνεργασία, αποδίδονται τα μέγιστα στο τελικό προϊόν. Το κάθε ζευγάρι παπούτσια, αποτελώντας το δυσκολότερο προϊόν της ανθρώπινης ένδυσης, για να έχει το σωστό αποτέλεσμα, εκτός από τις μηχανές, χρειάζεται απαραίτητα και την εξειδίκευση του τεχνίτη-υποδηματοποιού.

Στόχος μας είναι η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση των υποδημάτων, η προσεκτική επιλογή σημείων λιανικής πώλησης, η εξυπηρέτηση και η κορυφαία παροχή υπηρεσιών. Διαρκώς ενισχύουμε την παραγωγή με καινούρια μηχανήματα χαρακτηρίζοντας το τελικό προϊόν μας από άψογη ποιότητα, φινέτσα καθιστώντας το προσιτό και επιθυμητό στο ευρύ κοινό.


Έπειτα από μια μακρόχρονη αλλά και επιτυχημένη πορεία άνω των 50 ετών, αποστολή και όραμα της εταιρίας είναι η διεύρυνση, η συνεχής και συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων της παγκόσμιας αγοράς υποδηματοποιίας, με σκοπό την καλύτερη και άμεση κάλυψη των τάσεων της μόδας και ανάδειξης της κομψότερης πλευράς του σύγχρονου και μοντέρνου άντρα.

Κάθε χρόνο προωθούνται στην Ελληνική αγορά, δυο συλλογές υποδημάτων όπου αφορούν στην Χειμερινή και Θερινή περίοδο. Οι συλλογές περιλαμβάνουν όλα τα στυλ και είδη υπόδησης για κάθε περίσταση. Εμπλουτίζονται συχνά και με άλλα προϊόντα ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις υποδείξεις της μόδας, που αφορούν τον άνδρα για την εκάστοτε εποχή.